“Doktora da Yapsam Yine Hizmetli Kadrosundayım"
25 Nisan 2024, Perşembe

Sağlık-Sen, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin ortaya konduğu bir çalıştay gerçekleştirdi.

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Doktora da yapsam yine hizmetli kadrosundayım diyen yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan arkadaşlarımıza yönelik farkındalık ortaya koymak istiyoruz” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan tüm branşların yaşadığı sorunları tek tek masaya yatıran, sahada görev yapan çalışanlarla sorunları tespit ederek çözüm önerilerini ortaya koyan Sağlık-Sen, bu sefer de yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri için “Yardımcı Hizmetler Sınıfı Sorun ve Öneriler Belirleme Çalıştayı” gerçekleştirdi. 

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarını aktardığı, alanında uzman isimlerin mevzuat konusunda önerilerini sunduğu çalıştaya Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu ile hukuk danışmanları ve mevzuat uzmanları katıldı. 

2 oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın birinci oturumunda Görev Tanımları, Çalışma Koşulları ve Mevzuata İlişkin Sorunlar ele alınırken, ikinci oturumda Mali ve Özlük Haklarda Yaşanan Sorunlar üzerinde duruldu

Genel Başkan Doğan: Biz Sağlığın Tüm Kahramanlarının Görülmesini İstiyoruz

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan tüm branşlar için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, “Sahadan gelen arkadaşlarımızın katkıları bizim için çok önemli. Bu sorunları yaşayanlar sizlersiniz. Sizler anlatacaksınız biz de uzman ekibimizle değerlendirecek ve sonuçları rapor haline getireceğiz” diye konuştu. 

Sağlık-Sen’in bu zamana kadar yaptığı çalışmalarla birçok kazanımı elde ettiğini dile getiren Doğan, “Yardımcı hizmetler kadrosunda çalışan arkadaşlarımız açısından; tablo net, tavrımız net, talebimiz net. Yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir ve bu yöndeki mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama bugün yaşanan sorunları da görmezden gelemeyiz. ‘Doktora da yapsam yine hizmetli kadrosundayım’ diyen yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan arkadaşlarımıza yönelik farkındalık ortaya koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sağlık alanındaki tüm branşların birbirini tamamlayan zincirin birer halkası olduğunu kaydeden Doğan, “Biz sağlığın tüm kahramanlarının görülmesini istiyoruz. Sağlık bir ekip işidir. Bu gerçeği bilmeden, görmeden bu sistem yürümez” değerlendirmesinde bulundu. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Haklarınızın Günümüz Şartlarında Yetersiz Kaldığını Biliyoruz

Yardımcı hizmetler sınıfında mevzuat yönünden ve görev tanımı yönünden eksiklikleri olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, “Yerelde yaşanan sorunları tespit etmek istiyoruz. Mali ve özlük haklarda yaşanan sorunları tüm yönleriyle ele alacağız. Mevzuattan kaynaklanan sorunları belirleyip, tartışacağız. Sizler yaşadığınız sorunları anlatacak, önerilerinizi sunacak, biz de bu toplantıdan çıkan sonuçları rapor haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan birçok sorun konusunda taleplerinin bulunduğunu ve görüşmelerini sürdürdüklerini kaydeden Irgatoğlu, “Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın özel hizmet tazminatı konusunda sorunları var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan arkadaşlarımızın fazla mesai sıkıntısı var. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesini istiyoruz. Haklarınızın günümüz şartlarında yetersiz kaldığını biliyoruz. Haklarınızın geliştirilmesi ve sorunların çözülmesi için bu toplantıları önemsiyor ve çalışıyoruz” diye konuştu. 

7. Dönem Toplu Sözleşme’de yardımcı hizmetler sınıfı için önemli bir kazanım elde ettiklerini kaydeden Irgatoğlu, “Ek ödeme tavan oranlarına aldığımız 10 puanlık artış ile yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız teşvik ek ödeme almaya başladı. Bu kazanım ile maaşlarda önemli bir artış elde edildi. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu oranın daha da yükseltilmesi için mücadele edeceğiz” bilgisini verdi. 

 

PAYLAŞ :