Sağlıkta Şiddete Karşı Daha Ciddi Tedbirler Alınmalı
19 Ocak 2017, Perşembe

Karacabey Devlet Hastanesinde acil serviste görev yapan Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpirişici, bir hasta yakının şiddetine maruz kaldı.

Hasta yakını, Onurhan Özpirişici'nin boğazına bıçak dayayarak sağlıkta şiddet vakalarından birini daha eklemiş oldu. Olay sonrası Sağlık-Sen Karacabey İlçe Temsilcimiz Mehmet Fatih Alparslan, hastaneye giderek Onurhan Özpirişici ve diğer sağlık çalışanlarına destek verdi.

Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Karacabey Devlet Hastanesine giderek olay hakkında bilgi aldı.  Daha sonra Onurhan Özpirişici ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Gökhan Yünkül,"Bugün yaşanılan bu şiddet olayını öncelikle kınıyor ve herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmamasını teselli olarak kabul ediyoruz. Bugün burada yaşanılan olay sebep ve sonuçları açısından ciddiyetle ele alınmalıdır. Şiddete karşı caydırıcı tedbirlerin ele alınması elzemdir. Sağlık tesislerinin güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçirmesini ve sağlık tesislerine kesici, delici ve silahla girilmesinin önüne geçilmelidir. Bugün yaşanan bu şiddeti gerçekleştiren kişinin adli makamlarca serbest bırakıldığı duyduk. Bu bizleri ve sağlık çalışanlarını üzmüş aynı zamanda tedirgin etmiştir. Şiddetten beslenen bu kişilerin serbest kalması, benzer vakıaların gerçekleşmesini teşvik etmektedir. Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bir yaptırım uygulanması için illa ölmek ya da yaralanmak mı gerekiyor? Bu konuda adli makamları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.   Bizler bugün bir kez daha sağlıkta şiddete son verilmesi çağrımızı yineliyoruz. Ve yaşanan bu olayın son şiddet olmasını temenni ederken, vatandaşlarımızı da gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı olmaya davet ediyorum." dedi.

PAYLAŞ :