14 MART TIP BAYRAMINDA SAĞLIK ÇALIŞANI VATANDAŞ BERABER YÜRÜDÜ...
20 Ağustos 2013, Salı

Şubemiz tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Sağlık Çalışanı Vatandaş El Ele Yürüyor” programı sağlık çalışanlarının ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleşti.Sağlık Sen Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, insanların ölene kadar sağlık hizmetinden faydalandığını belirterek, ’Bu onurlu ve kutsal mesleği yerine getiren sağlık çalışanları gece gündüz demeden insan hayatı kurtarmak ve insanı sağlığına kavuşturmak için mücadele ediyor. Bu mücadelesinde büyük fedakarlıklar yapıyor.Bazen çocuğuna eşine ayıracağı zamanı hastaya ayırıyor. Bu fedakarlığın karşısında beklenilen sadece karşısındaki kişilerin iyi niyet ifadeleridir’ şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de sert tepki gösteren Yünkül, ’Sağlık çalışanlarına karşı şiddette bulunan kişilerin ruh sağlıklarının bozuk olduklarını bir sağlıkçı olarak ifade etmek istiyorum. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu konuda herkesin duyarlı olması lazım’ dedi.
Coşkuyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüze İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan ve İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Resul Özbek’te katılımları ile destek verdiler.

PAYLAŞ :