SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIK SONA ERMELİ...
22 Ağustos 2013, Perşembe

Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, hükümetin sağlıkta yaşanan şiddet olaylarıyla alakalı yaptığı açıklamaları olumlu olduğunu, ancak somut adımların bir an önce atılması gerektiğini söyledi. Yünkül, Dr. Ersin Arslan’ın Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, “Bursa’da da 112 Acil Sağlık ekiplerimiz ve hastanelerimizde görevli sağlık çalışanlarına karşı da sözlü ve fiili saldırıların devam ettiği herkesin malumudur. Bu tür olaylar göstermektedir ki sağlık personeline yönelik şiddet artarak devam etmektedir” dedi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddetle burun buruna görev yapan sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini ifadeeden Yünkül, “Sağlık Bakanlığı bu konuya daha fazla eğilerek, sağlık alanında ortaya çıkan bu tür olaylar için gerekli kanuni düzenlemeleri acilen hayata geçirmelidir. Sağlık çalışanlarımıza yönelik devam eden şiddetin toplum tarafından da tasvip edilmediği ortadadır. Sağlık çalışanına yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin vakit geçirilmeden alınması gerektiği artık daha net görülmektedir” şeklinde konuştu.

Yünkül, “Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Kendi ailesinden çok hastaları için fedakarca çalışan sağlıkçılara uygulanan şiddetin bir an önce önlenmesi en önemli konu olmalıdır” açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ :